78146

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Pavel Votrubec (e-mailem) --- 10. 2. 2015
RE: med

Díky "ohřátí v mikrovlnce" dochází změny skupenství molekul vody na páru.
To je základní princip fungování mikrovlnky.
A pára při normálním atmosférickém tlaku vzniká při 100°C.
Co chceš víc na tvé přesvědčení škodlivosti?

Zaplatit výzkum jak postupuje "ohřátí medu" v mikrovlně a v jakém čase se
kolik se promění molekul vody na páru a kolik enzymů a cukrů okolo jedné
molekuly vody?
Kolik molekul vody se v čase mění na páru?
Že med obsahuje v optimálním složení okolo 19% vody?

Pavel

-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of
e-mail/=/nezadan.iol.cz
Sent: Tuesday, February 10, 2015 2:19 PM
To: Včelařský mailing list
Subject: Re: med

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba#Vliv_mikrovlnn.C3.A9ho_
oh.C5.99evu_na_potraviny

Žádná dodnes dostupná studie nepotvrdila jiné účinky mikrovln na jídlo než
tepelné. K tomu, aby např. došlo k změně molekul "jídla", je potřeba
ionizace a ionizující záření. Mikrovlnné záření je však zářením
neionizujícím.

Při ohřívání jídla dochází k degradaci vitamínů či aminokyselin. K těmto
změnám však dochází i při ohřevu konvenčními metodami.

Působení mikrovln (vysokofrekvenčního pole) na člověka má také pouze tepelné
účinky. Jediný prokázaný efekt je ohřátí tkáně

-----------

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65957


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
jeĹžek obecnĂ˝ (e-mailem) --- 10. 2. 2015
Re: med

V Dole se tím zabývali :)

Kouknete tady: http://www.beedol.cz/dotazy-a-odpovedi/

petr j.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65958


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu